Springuin.nl


Maatwerk elektronicaproducten

LoRa

LoRa is een draadloze netwerktechniek. Met LoRa kunnen kleine berichten verzonden worden over een relatief grote afstand. Het energieverbruik is hierbij heel laag. In de praktijk zie je dat maximaal 15km geen probleem is wanneer er weinig tot geen obstakels zijn.

LoRa oplossingen van Springuin.nl

Springuin.nl biedt een aantal producten met een LoRa verbinding.

SpringNode: Meten en versturen

Onze SpringNode producten zijn batterijgevoede nodes die met vast ritme meetdata rapporteren. Momenteel omvat deze productreeks het breed inzetbare A2D2T model: analoog/digitaal/temperatuur en het RHTPdP model voor binnenklimaatmonitoring: luchtvochtigheid, temperatuur, barometrische druk en drukverschil. Op basis van de SpringNode kunnen we ook klantspecifieke meettoepassingen leveren.
Meer informatie: Bekijk de productbeschrijvingen

Gateway: Ontvangen en doorsturen

Springuin.nl biedt een standaard LoRa gateway die in verschillende uitvoeringen beschikbaar is: voor binnen of buiten, en met een ethernet aansluiting of met 3G/4G modem.

LoRa-forwarder: meetdata in MySQL of InfluxDB

Op de gateway kan de standaard software gedraaid worden of we kunnen daarnaast ons eigen software pakket, de Springuin.nl LoRa-forwarder installeren. Met de Springuin.nl LoRa-forwarder kan meetdata van onze SpringNodes uitgelezen worden en automatisch in een MySQL of InfluxDB database ingevoegd worden. Op die manier bieden we een totaaloplossing van meting tot aanlevering in uw systeem.

Grafana: Dashboards, grafieken en meldingen

Wanneer een Springuin gateway met onze LoRa-forwarder software gebruikt wordt en de data in een InfluxDB database afgeleverd wordt kan het Grafana software pakket deze data direct weergeven op een dashboard met aantrekkelijke grafieken. Grafana biedt uitgebreide mogelijkheden voor het instellen van de grafieken en ook het geven van waarschuwingen op basis van de gemeten waarden.

Internet of Things

LoRa en de term Internet of Things zijn termen die veel in dezelfde context voorbij komen. Met Internet of Things apparaten worden apparaten bedoeld die hun informatie vanaf het internet ontvangen en/of naar het internet versturen.

In plaats van apparaten direct aan het internet te koppelen kan dat ook met een tussenstap. LoRa is die tussenstap: een LoRa netwerk bestaat uit één of meerdere gateways die direct met internet verbonden zijn en de nodes die de via een draadloze verbinding communiceren met de gateway.

Mogelijkheden

De LoRa technologie biedt een aantal mogelijkheden waarmee het een goede oplossing is voor apparatuur die met regelmaat een meting of status doorgeeft. Eenmaal geinstalleerd heeft men er geen omkijken meer naar. (Wel af en toe een vers setje batterijen natuurlijk, maar dat hoeft met onze apparatuur maar eens in de twee jaar!)

De volgende eigenschappen maken LoRa erg geschikt voor meet-toepassingen:
Grote communicatie afstand
Hierdoor kunnen vele nodes in een groot gebied communiceren met de gateway. Bij zicht-verbinding of weinig obstakels kunnen afstanden gehaald worden tot 15km. Met obstakels en gebouwen zie je dat over het algemeen 500m zonder problemen haalbaar is.
Geen kosten bij gebruik van eigen gateways
LoRa gebruikt de vrije band op 433 of 868MHz en communiceert direct met de geïnstalleerde gateways, daardoor zijn er geen vaste kosten.
Laag energieverbruik
Het versturen van een kort bericht via LoRa kost weinig energie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk met onze SpringNode om twee jaar lang iedere 10 minuten een meting te versturen op een enkele set AA batterijen.
Robuuste draadloze technologie
De manier waarop de LoRa radio de gegevens verstuurd is relatief ongevoelig voor storing van buitenaf. Daardoor is het ook in lastige omgevingen geen probleem om de data goed verstuurd te krijgen.
Veilig
LoRa datapakketten zijn standaard versleuteld, alleen de ontvanger die de encryptiesleutel weet, kan de berichten lezen.

Factory4Future: Dashboard en management van fabricageprocessen

Springuin.nl werkt samen met Factory4Future voor het bieden van een totaaloplossing voor monitoring, onderhoud, beheer en management van het machines en productieprocessen bij productiebedrijven. Lees meer op: Factory4Future.com.  
Springuin.nl
Staringhove 14
2726 BW Zoetermeer
T: +31 79 2000 162
E: info@springuin.nl
KvK 27317948

© Springuin.nl 2012 - 2018 - SDG

Cookies: Wij gebruiken Google-Analytics om uw bezoek van onze website te analyseren. Uw IP adres wordt anoniem gemaakt, gegevens delen met Google is uitgeschakeld.