LoRa oplossingen van Springuin.nl

Springuin.nl's LoRa oplossingen bestaan uit 4 delen:
  • Één of meerdere SpringNodes die de metingen uitvoeren en versturen via LoRa.
  • Franklin: de LoRa gateway die de LoRa berichten opvangt en doorstuurt via een (mobiele) internetverbinding.
  • De LoRa forwarder: software die op de gateway of een server geïnstalleerd is en de data van de SpringNodes ontsleutelt en in een InfluxDB of MySQL/MariaDB database invoegt.
  • Een dataverwerkingsoplossing op basis van InfluxDB en Grafana.
Net iets anders of een deeloplossing nodig? Bel even om de mogelijkheden te bespreken!

Over LoRa

LoRa is een draadloze netwerktechniek. Met LoRa kunnen kleine berichten verzonden worden over een relatief grote afstand. Het energieverbruik is hierbij heel laag. In de praktijk zie je dat maximaal 15km geen probleem is wanneer er weinig tot geen obstakels zijn.

SpringNodes

A2D2T

Analoog (0-10V/4-20mA/aangepast), digitaal (status/puls) en temperatuur

RHTPdP

Luchtvochtigheid, temperatuur, barometrische druk en optioneel drukverschil

Franklin LoRa Gateway

Springuin.nl biedt een LoRa gateway in een robuuste behuizing, geschikt voor buiten. Deze gateway kan gebruikt worden met ethernet of uitgerust worden met een 3G of 4G modem.

LoRa-forwarder: meetdata in MySQL of InfluxDB

Op de Franklin gateway kan de standaard software gedraaid worden of we kunnen daarnaast ons eigen software pakket, de Springuin.nl LoRa-forwarder installeren. Met de Springuin.nl LoRa-forwarder kan meetdata van onze SpringNodes uitgelezen worden en automatisch in een MySQL of InfluxDB database ingevoegd worden. Op die manier bieden we een totaaloplossing van meting tot aanlevering in uw systeem.

Grafana: Dashboards, grafieken en meldingen

Wanneer een Springuin gateway met onze LoRa-forwarder software gebruikt wordt en de data in een InfluxDB database afgeleverd wordt kan het Grafana software pakket deze data direct weergeven op een dashboard met aantrekkelijke grafieken. Grafana biedt uitgebreide mogelijkheden voor het instellen van de grafieken en ook het geven van waarschuwingen op basis van de gemeten waarden.

Contact

Adres:
Dorpsstraat 76
2731 AR Benthuizen
Bel Marc: +31 79 2000 162
Mail: marc@springuin.nl
KvK: 27317948